Ilmastonmuutoksen hillitseminen NYT


Ilmastonmuutoksen torjumista ei voi enää lykätä myöhemmäksi, vaan se on alkavan hallituskauden tärkein tehtävä.

Suomen Kuvalehdessä olleesta jutusta päätellen kannattaisi äänestää eduskuntavaaleissa joko Vasemmistoliiton tai Vihreiden ehdokasta, ja ehkä vielä etenkin naisehdokasta, jos kokee ilmastonmuutoksen torjumisen tärkeäksi. Vähiten ilmastokyselyssä esitettyihin tavoitteisiin sitoutuivat kokoomus, kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset. Esimerkiksi kokoomus sitoutuu vain kolmasosaan ilmastokyselyn kohdista, vaikka on korostavinaan huolta ilmastoasioista.

Toki olen tyytyväinen, että Vasemmistoliitto on tässä Vihreiden kanssa etunenässä, mutta en silti voi iloita siitä. On huolestuttavaa, etteivät kaikki puolueet ole sitoutuneita hillitsemään ilmastonmuutosta tehokkaasti.

Vasemmistoliiton ilmasto-ohjelma on riittävän kunnianhimoinen ja realistisesti toteutettavissa. Ilmastonmuutos kytkeytyy luonnonvarojen ylikulutukseen ja kapitalistiseen talouskasvun palvontaan. Käyttäydymme niin kuin rahaa olisi rajallisesti ja luonnonvaroja rajattomasti, vaikka asia on juuri päinvastoin. Ilmastonmuutoksen ratkaisemisessa on puututtava  myös laajemmin järjestelmäämme, joka paitsi tuhoaa luontoa, on epäoikeudenmukainen ja eriarvoistava ihmisille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Köyhänä köyhyystutkijana