Eeva-Mariasta sanottua


Teatteriammattilainen ja kirjailija Helena Kallio:

"Ääneni annan sivistyneelle, köyhyyden kokeneelle ja köyhyyttä tutkineelle, sijaisäitinäkin toimineelle, tämän linkin vastaustensa perusteella ruotsin kielen vaalimista sekä yhteistyötä vihreän ja feministisen puolueen kanssa kannattavalle, nuorten mahdollisuuksista välittävälle Eeva-Maria Grekulalle, jolla nähdäkseni vaikuttais olevan myös ehdokkaalleni riittävä elämänkokemus naiseläjänä tässä yhteiskunnassa elämisestä. Tai sanokaa naisoletettuna, jos niin haluatte, minusta naiseläjä on kauniimpaa suomea ja pitää sisällään myös fenomenologisen perspektiivin elettyyn ja performatiiviseen rooliin, tähän niin sanottuna naisena elämiseen. Sekin on sukupolvien jatkumoa tässä iässä kannattelevalle olennainen asia näissä vaaleissa ja liittyy myös syvällisesti sekä arkisessa että isommassa mittakaavassa arvoihin ja taloudellisiin ja ilmastopoliittisiin kysymyksiin. Tästä ei nyt tässä tän enempää, teemoista kirjoitin v. 2009 runoelmassani Kalarakastaja.

Ja hei, sekin on kymppi plus, että Eeva-Mariakin kirjoittaa runoja! Olen kuullut hänen vaikuttavan lavarunoesityksensä esiintyessämme Poetry Nightsissa. Soli henkilökohtainen ja poliittinen, koskettava ja väreilevästi esitetty ja meni suoraan sydämeeni. Runoushan on sielun kieltä ja vapaudessaan subversiivista. 

Keep strong & courage, Eeva-Maria!"


Hyvinvoinnin, osallisuuden ja köyhyyden tutkija, tutkimuspäällikkö Anna-Maria Isola:

"Taitava poliitikko on sellainen, joka osaa käyttää monipuolisia keinoja edustaessaan ihmisiä. Sellainen kansanedustaja, joka huutaa kovaäänisimmin tai haukkuu työtoverinsa rajuimmin ei välttämättä saa edistettyä asiaansa tehokkaimmin. Asioiden muuttamiseen - ja hyvien asioiden säilyttämiseen - tarvitaan ripaus oveluuttakin, sitä, että löytää kuluneeseen asiaan uuden näkökulman; että osaa hyödyntää vakuuttavan retoriikan välineenä puheen lisäksi liikettä, taidetta ja kulttuuria; että osaa esittää tutkimustulokset konkreettisesti ja innostavasti; että ammentaa edustamiensa ihmisten ajatuksista ratkaisuehdotuksia. Eeva-Marialla on hyvän kansanedustajan ominaisuudet. Lisäksi hän osaa ja uskaltaa ajatella itsenäisesti."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti