maanantai 13. maaliskuuta 2017

Demokratiaa on muukin kuin vaalit

Hyvät lukijat!

Suomen tilanne on poikkeuksellisen vakava. Siksi koen velvollisuudekseni ottaa myös uusia viestintätapoja käyttöön.

Suomen vienti nilkuttaa ja valtion velkaantuminen jatkuu. Toivumme finanssikriisistä hitaasti. Hallituksen tuloeroja kasvattava linja leikkaa Suomen talouskasvua eikä myöskään auta työllisyysasteen nostamisessa. Olen huolissani suuresta nuoriso- ja pitkäaikaistyöttömyydestä.

Perustuslain mukaan hallituksen velvollisuus on edistää työllisyyttä ja turvata peruspalvelut. Sitä meidän tulee vaatia. Emme voi siirtää laskua tämän päivän tunaroinnista tuleville sukupolville. Meidän on tärkeä ymmärtää, että mitä heikommin valtio hoitaa asioitaan, sitä vaikeampaa tilannetta on korjata. Esimerkiksi kerran myytyä valtion omaisuutta ei enää saa takaisin.

Demokratiaa on muukin kuin vaalit. Kansalaisilla on oikeus ja jopa velvollisuus seurata kuinka valtaan päästetyt toimivat. Suomessa demokratia ei oikein toimi juuri siksi, että kansa on liian passiivista. Poliitikot voivat ennen vaaleja luvata mitä vain ja valituksi tultuaan tehdä jopa aivan päinvastoin luottaen kansan passiivisuuteen. Räikein esimerkki tästä on ehkä surullisenkuuluisa koulutuslupaus. Näin emme voi jatkaa. Luottamus loppuu.  Nyt on korkea aika miettiä missä mennään. Emme pääse pakoon tosiasioita.

Joudumme tekemään rohkeita päätöksiä, joiden avulla yhteiskuntamme rahoitus saatetaan kestävälle pohjalle. Ensin on painostettava hallitus eroamaan ja sen jälkeen valittava uudet päättäjät. Meidän on varmistettava, että päätöksiä tehdään oikeudenmukaisemmin.

Hyvät lukijat,

Suomi on ollut vaikeassa tilanteessa aikaisemminkin. Sotien jälkeen Suomi nousi köyhyydestä ennennäkemättömällä ahkeruudella, sitkeydellä ja yhteen hiileen puhaltamisella. Tämän takasi ennen muuta halu mennä eteenpäin. Suomi uskalsi tehdä rohkeita ratkaisuja. Näin on toimittava myös tänään ja lähivuosina.

Demokratiaan kuuluu oikeus mielenilmaukseen ja lailliseen lakkoon. Suomalaisilla ei ole varaa jäädä hämmästelemään, kuinka hallituksen jo tehdyt ja kaavailemat päätökset vaikuttavat pitemmän päälle. Käyttäkäämme niitä keinoja, joita kansalaisilla lain mukaan on. Kansalaisten tekojen on nyt oltava karkeita, koska hallitus ei ole ottanut todesta perustehtäväänsä palvella kansaa.

Hyvät lukijat,

luotan siihen, että kansa on tässä vakavassa paikassa – yhtenäinen ja tosissaan. Kaivetaan nyt sisu sekä yhdessä tekemisen ja välittämisen henki. Jos jokin on varmaa, niin se, että tästäkin selvitään.

Hyvät lukijat, aion bloggailla vapaasti siitä, mikä milloinkin inspiroi. Jokaisella on oikeus ilmaista itseään ja myös minulla on oikeus pyrkiä vaikuttamaan yhteisiin asioihin.

(Teksti mukailee Pääministeri Juha Sipilän syyskuussa 2015 pitämää televisiopuhetta, minkä arvelen olleen karusta sisällöstään huolimatta hyvä. Hänhän onnistui sopivasti lietsomaan paniikkia valtion talouteen liittyvien epätosien väittämien ja pakolaistilanteen avulla, ja monet heikennykset pienituloisten ja heikoimpien asemassa mahdollistuivat.)

Ääni työttömälle -mielenosoitus helmikuussa 2018

2 kommenttia:

  1. Aivan loistava formaatti! Loistava teksti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) Yritän panostaa näihin teksteihin ja julkaista kunnon asiaa eri aiheista.

      Poista